Tuesday, April 07, 2009

Rupe-rupernyer...ada 2...

Rupe-rupernye cik Raihana aku tu da tumbuh 2 batang la gigi..Aku pun tak pasan..semalam adik aku yang bagitau cik Raihana ni ada 2 gigi..baru aku pasan..apa punyer mak da..tapi gigi atas dua-dua..ada orang ckp patut tumbuh gigi bawah dulu ..ye ke uols? Anak2 korang tumbuh gigi atas dulu ker bawah dulu? Tapi takperla..janji tumbuh gigi kan..tapi cik Raihana punyer gusi depan dier cam pelik sikit la aku rasa..camner ek nak cakap..susah la nak explain kat sini..setakat ni aku tengah berusaha nak amik pic gigi dia tu..tapi susah la..tak sporting la cik Raihana nih..nantila bila dapat aku load kat sini k...
Cik Raihana ni sejak ada gigi asik nak menggigit jer..gatal kot ek gusi dier..pastu semalam dia dapat tisu compact dari dalam beg aku..punya la suka..gigit jer plastik tisu tu..pastu asik main ngan tisu tu jer..bila orang amik dia punya meraung..mak aii tak tahan tengok..sampai mengalir air mata dia..sedih sangat orang amik tisu die..agaknya dia rasa best kot gigit tisu tu..hem..ntah la cik Raihana..
Lagi satu cik Raihana ni kalau dapat pakai baju baru..bukan main suker lagik..rileks jer orang wat aper pun..cuba kalau nak pakaikan baju time biasa2 nih..melalak macam kena rotan..tengok pic kat bawah ni..
Gambar 1
Gambar 2
Gambar 3..sudah mengantuk...
Ni baru dapat sweater dibeli oleh abahnyer..sweater ni beli masa persidangan umno kat PWTC baru nih..rajin laks abahnya shopping..orang standby, abg shopping ye bang..hiks..tapi ok gak la kan..bukan senang tengok hubby aku tu menyopping..thanks bang for the tudungs tu semua..Ni antara barang yang selamat diborong oleh hubby aku..murah2 taw time tu dorang jual...

Baju2 & seluar cik Raihana, t-shirt & sweater hubby, tudung & brooch isteri terchenta..hiks..

3 comments:

atty's said...

jaga le mama raihana lepas nie.kena gigit montot

nydia-mama akif said...

betul betul..siap sedia la....nanti asyik menggigit je kejenye...kalo akif mase ayahnye tgh drive pun sempat gigit bahu ayah dia dari blkg....menjerit2 ler ayahnye..dah la tgh drive...sabo je aa...

Deqna said...

pandai gak yer ur hubby shopping2 nie.. baguslah..

mesti raihana kerja dia sekarang nak menggigit jer.. yelah gusi gatal nak tumbuh gigi