Friday, April 03, 2009

Dah tumbuh gigi..

Salam..
Nak bagitau di sini..anak dara ku dah tumbuh gigi..hoooreeyy..(over laks maknyer..) Actually, semalam my husband off day so dia boring kat rumah..dia pergi la amik Raihana kat rumah babysitter..One thing about my husband ni..dia kalau duk ngan anak dia, habis semua dia belek..so, semalam aku balik keje tu..tersengih2 jer dua beranak tu..duk landing2 depan tv..tengok anakku bersih sajer..kuku dah potong..pastu tiba2 hubby cakap
H: Ma, cuba suruh adik gelak..cepatla
S: Kenapa laks?
H: Cepatla..
(Aku pun usik2 la dak kecit tu kan..tergelak2 dier..)
Rupernya hubby nak tunjuk gigi si anak dara tu..tapi sikit jer la baru tumbuh..seronok tak terkata...yela..tengok anak orang lain dah 2-3 batang gigi..Raihana ni nak masuk 10 bulan baru nak tumbuh..tapi pasni kena jaga2 la masa breastfeed dia..sekali dia ngap..mau menjerit aku..patut la a few week before ni dia asyik nak gigit jer time dia menyusu..pastu gelak2..nak tumbuh gigi rupernyer..
Tu je la citernya..and today aku still flue lagik..still kepala cam ngong2 lagik..tadi drive gi keje pun cam tak stabil jer aku rasa..but alhamdullillah sampai gak kat office..keje aku ada sikit lagi nak siapkan..if boss aku kesian tengok PA dia tak sihat, aku nak minta 1/2 day..or aku carik la mana2 doc kat sini tolong kasi MC kat aku arini..
This entry takda pic2 nak dipaparkan..insyaallah next entry ada..aku nak citer pasal aku kuar jalan2 ngan Raihana..first time bawak dia gi shopping sorang2..selalu mesti hubby ada baru bawak dier..but that day try berduaan shopping ngan dia..Keluar pun sebab nak cari baju tuk my SIL tu la..but nan ado..nanti aku cerita dalam next entry yer..tapi citer bergambarla kan..
So, for today..aku end kat sini dulu la yer..if ada time ker jap2 gi..or esok2 ker aku update lagik..Assalamualaikum