Thursday, April 16, 2009

Kelam kabut sikit la ari ni..

Salam..hai..
Aku baru balik dari Putrajaya..settlekan hal ngan JPA..pasal penempatan..penangguhan and all that..hem..complicated lak jadinyer..tensiiii..Ops..lupa nak bagitau ek..actually, next week is my last week kat hospital ni..coz aku dapat tawaran keje ngan fuly-gov..insyallah..tapi taktau la ministry mana lagik..tunggu jer la masa lapor diri nanti baru dorang bagitau..Sekarang ni aku semi-gov..just to inform all yang tak tau kan..Memula dapat surat aritu aku minta penangguhan sebulan untuk lapor diri sebab tempat keje sekarang minta cam gitu..but then bila aku gi discuss ngan orang JPA kat Putrajaya tadi dia cakap still aku kena start on the date dorang bagi coz..ada la reason2 yang dia bagi kan..so, maybe end of this month aku dah start kat tempat baru..ingatkat 1st June baru start..tapi nan ado..nervous pun ada gak nih..cam terkejut2 cam ni kan...sebab aku received surat ni last friday..tup..tup before end of this month aku dah kena lapor diri dah..so, cam kelam kabut sikit la kan..
Tapi this is my choice kan..so terima ajer la..lagipun aku memang harap dapat post ni..nak tunggu naik pangkat kat sini..aku tak tau la bila kan..so, bila leh naik sikit kat tempat lain of course la aku nak kan..Cuma kalau leh tak nak la kat Putrajaya ker..jauh maa..kalau around KL ok la..but macam orang JPA tu cakap tadi la..ikut kekosongan jugak..hemmm..korang doakanla aku dapat tempat yang ok yer..kat ministry yang ok2 jugak...So, start today and next week memang aku akan busy sikit..settlekan kejer and pass up semua kejer kat orang..weekends ni pun datang keje jugak..kalau tak sure tak sempat punyer..
Apa pun aku kena amik ni as cabaran tuk aku kan..macam yang aku jawab masa interview aritu.."saya nak tingkat kan karier saya.." chewah..ayat tak tahan..tapi betul tau all..aku nak try to upgrade sikit la kerjaya aku kan..sampai bila nak takat yang ada saje kan..of course nak lebih maju dari sekarang..so, kawan2 semua wish me luck..still banyak benda nak disettle kan lagi..and hopefully everything will be ok..insyaallah..aminnn..luv..anna

9 comments:

oneyani said...

tahniah akak..bukan senang nk dpt gov skrg..akak dp post ape?

atty's said...

tahniah..kang senang..nak dpt..

Jaja said...

surprise!!
tahniah okeh. post apa tu??PPT ke??
keep in touch, k!

Anna said...

Oneyani ~ tq..hiks..akak pun cam terkejt jer dapat..tapi takdela jadi engineer cam yani..Post Penolong Pegawai Tadbir jer..hiks..malu nak gitau..

Anna said...

atty's ~ tq..tq..hiks..

Anna said...

Jaja ~ Aku pun suprise jugak dapat ni..a'ah PPT..mesti la selalu in touch ngan ko..tak kan luper nyer..sebab aku nak gi house warming ko..hiks..hiks..

http://alia-aiman.blogspot.com/ said...

wpun aku dh congrate kt ko secara live tp still nk juga secara alam maya..he..he..he... btw semoga success ditempat baru.. wish u luck & don't 4get me K'

Anna said...

Lia ~ of cos la aku tak forget ko..kata forget me not kan..tq lia..

oneyani said...

ala akak..post xpenting..y penting payment!heheheh satu lg y penting kite dpt deliver keje dgn baek n memuaskan ati sume sorang..mcm yani skrg..keje cm xpuas la=(