Friday, April 10, 2009

Impian kami..barula ku tahu... :)


Salam..


Sekarang baru aku tau macam mana excitednyer orang yang beli rumah and tak sabar nak tunggu rumah siap kan..and, tak sabar nak tengok payslip gaji kan..huhuhu.. To Za..barula aku tau perasaan ko time nak tunggu umah ko siap kan..gembira ada..berdebar2 pun ader kan..

Actually, kalau korang ada baca last entry aku pasal aku balik kg masa cuti maulidur rasul aritu..aku ada mention sebab2 sampingan aku balik kan..and..ni la salah satu project kitaorang masa balik kg aritu..sebenarnya my hubby & me dah lama survey nak cari umah kat area Sg. Petani, Kedah..kenapa Sg.Petani..sebab aku suka..and Insyaallah plannyer nak berkeluarga di sana..tapi tak tau la tahun biler kan..plan ajer..he..he..he..So, lepas survey..punyer survey..kitaorang decide nak amik rumah kat Taman Puteri Jaya/Hill Park nih..Lia tau kot area sini..sebab Man orang SP kan..kitaorang pilih area sini sebab dekat dengan spital..dekat ngan econsave..dekat ngan school..ada medical centre..college..and yang paling penting..tempat dia cantik..ader tasik lagik kat situ..damai gitew..he..he..he..



And plan kitaorang pun, kalaupun kitaorang tak duk situ dalam masa terdekat ni..insyaallah leh sewakan kat staff nurse ker..kat cikgu sekolah ker..kat bebudak college ker kan..harap2 ada la orang nak sewa..hiks..


Insyaallah kalau takde aral maybe by end of next year siap la rumah kitaorang tu..korang doakanla ye semoga semuanya berjalan dengan lancar..ni antara azam aku tahun ni..nak beli rumah..so, insyaallah dapat la menunaikan azam this year..last year nyer azam nak balik raya bertiga..alhamdullilah..cik Raihana lahir June last year..and this year laks our little house ni..kecik jer..tapi for investment kan..kumpul harta sesikit kan..



Rumah ni ada 4 bilik..2 bilik air..Dapur pun cam luas gak..so, senang kalau aku nak masak..chewah..cam la nak masak sangat kan..ni ader pic sikit time kitaorang balik aritu...





Welcome to our little house..





Ni aku..sajer nak publish kat sini takut korang tak cayer la aku ada di tempat kejadian..hik..yang pakai tudung pink tu adik ipar aku..ajak gambar sekali dia malu..yang botak tu cik Raihana..he..he..



Ni Hall..









Ni ruang makan..kocik ajer..




Ni Master bedroom..bilik tido hubby & me..





Ni..second bedroom..will be Raihana's room kot..




Ni our 3rd bedroom..adik Raihana punyer kot..hiks..


Ni 4th bedroom..bilik ni dekat ngan dapur..bilik ni besar sikit dari 2 bilik tadi..

Ni dapur..tapi tengok pintu dapur..tak cantik langsung kan..

Ni bilik air 1..dalam master bedroom tadi..kecik jer..so kena mandi sorang2..

Ni bilik air 2..kat dapur..bilik air ni connect ngan 4th bedroom + dapur..

Tapi sebenarnya..gambar2 di atas adalah gambar2 kat rumah contoh..rumah kitaorang tu..dok tengah nak buat lagi..huhuhu...

Ni laks..orang yang beli rumah..cewi sikit..sebab aku suka cermin bilik nih..

Itu la serba sikit pasal rumah yang kitaorang beli..insyaallah..rumah ni single storey..senang nak kemas nanti..aku kan malas nak kemas rumah..keh..keh..keh..Bulan 6 ni kitaorang nak balik kedah lagik..tak sabar nak tengok progress rumah ni..nak tengok stage dia dah sampai mana..he..he..suker..

Sekian sari berita utama..

Luv...Anna..

12 comments:

Lia said...

waa.. untung la kl beli kt kg.. blh dpt umah besar dengan rege yg berpatutan kan.. kl nk banding ngan sini.. nanti ko buat la sebijik mcm tu.. cantikk tu.. bila blk kg nanti jgn lupa masak special untuk aku coz dapur ko mmg besau

Jaja said...

perghh...congrate :-)
baper ni klu kat SP?

Liasari said...

wahhh kat SP property mmg tgh boom kan...geram je klu tgk iklan kat paper smpi terliur nak beli. harga mampu milik plak tuh. geram tgk kitchen rumah anna... spacious sgt seswaiii! bleh letak small dining table kat dapur.

oneyani said...

akak!cantek la rumah tu...besar lg...tp syg jauh sgt...awat sampai sungai petani?hehehhe bape harga rumah tu?

Anna said...

Lia ~ Of course aku masakkan tuk ko..tapi tak tau la taun bila dapat duk rumah tu..hik..hik..

Anna said...

Jaja ~ Kalau kat SP murah jer..aku rasa lagi murah dari umah ko kot..dalam 120k sajork..

Anna said...

Liasari ~ Tula psl..tu yang ktorang gi survey aritu rasa cam semua nak beli..chewah..cam la banyak no duit ko anna!!!he..he..he..

Anna said...

oneyani ~ Tula..suami akak orang sana dik..akak kan isteri mithali (chewah..)so, akak ikut jerla kemana suami pergi..lagipun suasana kat sana best arrr..rege dalam 120k jer..

nydia-mama akif said...

wah..bestnye..cantiknye rumah anna...

Anna said...

nydia-mama: Insyaallah..harap2 cantik cam gitu la hendaknyer.. :)

Deqna said...

wah cantik nya rmh tu... tapi memanglah bagus gak beli single storey nie sbb cam saya beli double storey pun tingkat atas langsung tak jengah.. asyiknya lepak bawah jer pastu mula terfikir kalau beli rmh setingkat kan bagus....

Anna said...

Deqna ~ Disebabkan i malas la duk fikir baik amik single storey jer..kalau tak ntah la camner nak kemas..hik..hik..