Monday, March 02, 2009

Jalan2 Ujung Minggu...

Salam..
Hari ini ye tuan2 & puan2..ai nak berstory pasal my weekend aktiviti..hiks..
actually sajer nak share pic yang diambil minggu lepas and last weekend..Last week hubby gi anta kete service then aku & Raihana gi PPUM, sebab si kecit tu demam & selsema...first time naik LRT, bukan main excited dier..tapi takdela bukti pengambaran kitaorang kat atas LRT tu kan.. sebab aku segan nak berposing bagai..Then around 12 tghari tu hubby datang jemput kat PPUM..pastu kitaorang boring2, tengahari buter tu kitaorang gi ronda2 KL sat..
Lama dah tak lalu ikut Dataran merdeka ni..teringat laks dulu2 time berchenta..time tu bomba ada wat larian bomba sempena hari bomba, pastu hubby pun of cos la terlibat sama sebab dia kena standby medical team kan..maka mak yang time tu baru berentitle girlfriend cik abg bomba tu pun tergediks gakla nak gi kan..tapiiiii..bukan aku sesaja nak gi tau..dia yang paksa aku...(chewah..betul kan bang..abg yang suruh su gi kannnn..kannn..) Time tu aku still duk vista angkasa lagik..so, pepagi around 7am dah kuar dah naik LRT dari Universiti sampai Masjid Jamek..semangat tu..nak jumpa boyfriend la katakan..sampai Masjid Jamek confident jer gi kat satu teksi tu then bagitau.."Encik..gi Dataran leh tak?" Pastu driver teksi tu gelakkan aku tau..aku pun naik heran la..naik heran tau..bukan turun heran..Apahal laks dia ni gelakkan kan..pastu dia cakap "Dik, dataran kat bakang tu..jer adik jalan terus..pastu sampai..tak cayer cuba jalan.." siap leh cakap tak cayer cuba jalan tu..tu yang aku lagik peliks tu..rupernyer jarak dataran ngan masjid jamek tu sekangkang monyet jer..2 minit jer jalan dah sampai..patut la dia gelakkan aku..malu weh..nampak sangat kampung..memang aku asal kg pun tau...tak tau dataran kat ner..hem...abis citer...
Lalu kat sini..hubby tanya.."yang, nak benti ker amik gambar cam mat salleh tu?" Soklan menusuk jiwa taw..

Pastu destinasi kitaorang adalah ke Sogo..tapi ramainyer la orang..nak parking pun susah..apsal ek??


Rupernyer..Dak2 era fm ni ader aktiviti aper ntah..so, kitaorang parking and gi jenjalan kat Pertama jer sebab si puteri kitaorang tu dah meragam..ye la badan tak sihat..mak ayah sibuk duk mengimbau kenangan zaman dier lum wujud mana tak angin minah tu...

Tengok..anak aku dah nak jadi incredible hucuk (he..he..) dah..

Dia dah start melembik kan badan dier dah..camgitu la jadinyer..pastu...
Dah start nak duk kat ujung kaki aku dah..(siler abaikan kesemakan kete aku..ye..aku memang malas nak kemas kete..kalau tengok kete laki aku..cam kete anak dara okk..)




Opp..op...sebelum tu..sebelum story abiss..aku nak tanya..adakah mata ku yang problem atau memang aku di alam nyata..actually, aku confuse ngan kedai nih..terang2 nama kedai tu KEDAI KOPI ODEAN..kan..tapi apsal jadi kedai baju odean laks kat situ..tergantung2 bebaju kat situ..patut nyer harusla tukar papan tanda tu kan..kang kalau tourist tengok kang ke malu..pastu dia buka dictionary tengok..eh! apsal la bute urup sangat orang melaysia ni.."baju" ngan "kopi" pun leh confuse..kannn..




Tu citer minggu lepas kan..ni citer baru dua ari lepas..ari sabtu baru nih.. Aper?? korang boring asik citer pasal aku?? dah tentu la blog ni namer dier My Story..so, terpakser la aku citer pasal citer aku kan..kalau blog ni nama dier Pak Abu Story..of cos la aku citer pasal pak abu laks kan..so, kawan2 sekalian harap dapat membaca ngan tabah dan sabar k..
Cam gini citernyer..aku sajer plan ngan shah nak gi lepaks and makan2 kat umah abg zul kat semenyih..sambil2 tengok abah kan..fyi, abah aku sekarang duk ngan abg zul..tapi the main reason is dah lama tak pekena kari daging abg zul..bukan daging abg zul tau..daging lembu..hiks..so delicious looo..dulu masa duk ngan abg zul selalu tertunggu2 biler time kak ma kena keja weekend mesti abg zul dengan rajinnyer masak kari daging..sedap tau..
So, a nite before tu..ari jemaat malam..aku ngan gigihnyer gi pasar malam..beli ayam sekor..sebab aku nak wat ayam perap..esok leh goreng or bakar kat sana kan..macam2 la aku campur..serai..halia..etc..sedap tau...
Pastu on saturday tu, tunggu hubby balik keje..sebab dia kan keje malam hari jumaat tu..aku dah siap iron baju dier..kemas barang apa yang patut..sebab once dia sampai umah jer..mandikan hubby aku..ops..takdela..mandikan dak raihana tu la..then terus bertolak sebab ingat nak singgah giant bt caves jap nak beli pamper raihana..sesampai sajork hubby di rumah terus paksa dia mandi..pastu dia dah makan nasi lomak..dah minum milo...dah pakai baju & suar..terus kitaorang bertolak..nampak cam kejam jer kan isteri cik bomba nih..tak sempat suami nak rehat kejap pun..ala..ouls..untuk pengetahuan semua..dorang ni kalau takde kes..rehat jer banyak...he..he...ader bomba yang bom umah aku kang nih..ok fakta betul nih..menurut hubby, the night time dia duty tu..dia tak banyak kes..so, takla penat sangat..ader masa untuk rest and lelapkan mata so, dia pun tak kisah sangat nak gi cepat..kat sana pun dier leh tido per..kan yang kan..
Kitaorang singgah giant jap beli barang..aku tunggu kat dalam kete jer..sebab hubby cakap kalau aku turun sama mesti lama..sebab niat nak beli satu barang jer karang jadi 10 barang laks kan..so, disebabkan aku sedar kelebihan diri aku kan..chewah!..maka aku tunggu sajork dalam kete ngan dak kecit tu..
Dah siap beli barang tu terusla kitaorang menuju ke semenyih..enjoy the pic yang tak seberapa nih...aku takde citer dah...he..he..
Kiter bermula dengan gambar ayam goreng aku k..cedap tak??sedap tau...tak sempat nak bakar sebab time sampai tu abg zul tengah bakar ikan pari & talapia..so, cam lambat laks nak tunggu kan..so, aku goreng sajorks..goreng pun sodappp..gambar masakan orang lains aku tak publish kat sini k..hehe..

Second place goooooooooesss to...Kek birthday dak Jasmeen...ni kek beli/sponsor by Kak fidah..sebab kebetulan birthday anak dara dier Iman Jasmeen..sajer celebrate la kunun2nyer..cedap jugak..from secrect recipe..hubby aku makan sampai 2 slice besar yer..siler percayer..nak diet kunun...

Ni dak Raihana..dia tak sihat lagik..dah seminggu dah..so, dia tido jer kat bilik atuk dier....


Ni mak2 budak yang terlebih excited dari anak2 memasing..

Dannnn...ini la tuan punyer blog mempersembahkan muka nyer yang "cewi"..hubby cakap muker "cewi" ialah muka budak yang pasan..waaaa..tak patut tau..ingatkan cewi tu ala ala cute...

Sekian dulu la hikayat hamba pada ari ini...wasssalam..

4 comments:

Lia said...

dh lain muka raihana time ni.. yer la muka budak besar.... dia ikut muka sapa yek... sedap lak aku tengok ayam goreng tu...

Anna said...

Aku rasa ikut muker husband aku kot..huhuhu..
Ayam goreng tu kalau ko rasa mengidam nak makan bagitau aku tau..nanti aku wat kan special tuk ko...he..he..he..

Jaja said...

comelnya raihana...bila nak jumpa dia eh?
aku nak gomol2 dia agak2 dia nangis x?

Anna said...

Tula..sejak lahir tak penah jumper pun kan..insyaallah satu hari nanti (chewah!)..Leh ko gomol dier..tapi sebelum ko gomol2 dier mesti gomol2 ko dulu..he..he..he..