Thursday, March 05, 2009

Cerita suker2 sajer..

Salam..

Sebenarnya aku banyak keje office nak dibuat tapiii aku tak tau la lately ni aku cam malas sangat nak wat keje..asik ngantukkk jer..terukkan aku..so, semalam disebabkan kemalasan untuk melakukan tugas2 official aku kat office ni aku pun minta kebenaran boss aku nak balik 1/2 day..harapan nak dapat permission tu adalah sipi2 sebab kadang2 kalau banyak kes kat sini boss aku tak berapa "menggalakkan" (betulkah perkataan ini???) aku kuar awal..Tapi luckly, dia baik ati semalam bagi aku 1/2 day..so, aper lagikkan..macam2 la rancangan dalam paler otak aku yang brilliant nih..he..he..he..Pertamanyer aku nak gi masukkan duit asb aku bulan nih..biasala simpanan di hari tue..he..he..so, aku biar jer kete aku terpakir kat parking spital nih..then aku amik taxi gi MV..aku maleh nak berjam bagai kat MV tu..pastu nak cari2 parking..soooo tensiii okk..so, aku rasa the best way ialah amik cab jer..senang..sampai MV aku gi masuk duit..thennnn...apa lagik..window shopping kat JJ..niatnyer kot2 la kalau ada barang per2 yang aku berkenan..tapi hampa belaka..tetiba aku rasa tak de berkenan aper2 pun..ye..ye..aku pun pelik ngan diri sendiri..and aku tak naik pun kat kid section tu..sebab kalau aku gi sure dak Raihana punya baju penuh satu bakul aku rembat..lagipun time Jcard member aritu aku dah belikan barang2 dier..so, sebelum hubby aku bertukar kepada otomen sebab tengok aku sopping lagik..baik aku hentikan niatku itu..last2 aku gi carrefour..nak tau aku beli aper..aku beli ketam, aku beli cili api, aku beli santan, sardin...bla..bla..pastu aku terus gi bayar..pastu aku stop kat KFC beli snack plate dier..take away jer..then naik ground floor balik amik taxi..sampai spital semula..pastu aku duk dalam kete termenung sambil sedut pepsi..duk pikir kenapa aku beli ketam laks nih? Kat carrefour midvalley laks tu..padahalnyer aku balik karang lalu jer kat pasar area rumah aku...boleh jer beli kat situ..lagi fresh and murah pun..tapiii sebab aku malas dah nak pikir panjang cari jawapan persoalan aku tu tadi, aku pun drive balik umah sebelum dak2 office nampak aku duk dalam kete..kang dorang cakap aku mengular pulak kat situ kann..masa tu dah kul 3.00pm camgitu la..Aku sampai rumah lebih kurang kul 3.30pm gak..ni lagi satu aku pelik..banyak betul kepelikan aku semalam..apsal la time kul 3 pm..kan awal lagik tu..jalan leh jammed kat area Bangsar..lepas Balai Polis Travers and seperti biasa kat area setapak..tapi alhamdullillah aku sampai gak ngan selamat kat rumah...so, sesampai aku kat rumah tu aku semayang dulu..then bersilat la aku didapur keseorangan..tapi aku rasa rileks jer..tak stress pun sebab aku tak perlu mengejar masa..best..best..tak sampai 20 minit aku dah siap masak nasi, masak lemak ketam and aku wat sambal sardin...he..he...patut pun cepat...wakakaka.. Dan hasilnyer adalah seperti di bawah:-



Nila hasilnyer..Ketam masak lemak cili api...nampak tak menarik kan..tapi sodapp tau..ayat puji diri sendirik..hiks.. cuma die nyer ketam tu cam tak berapa fresh sangat la..

pastu ini dier..sardin masak sambal...sonang yo..tapi tak elok makan sardin selalu tau..sesekali takper la kott..


And hasilnyer juga..hubby aku tambah nasik 3x ok..he..he..he..abis la diet dier..




--------------




Dan disebabkan jangkitan kemalasan aku semalam masih lagi melanda..maka arini pun aku still malas gak wat keje..tapi sebab aku kan pekerja yang bermoral tinggi kan..ku tahan keinginan nak EL..aku gi gak keje arini..tapi tengahari tadi..lepas aku dah lunch kenyang2..aku gi merewang ke Amcorp Mall plak..and aku terbeli ini.."ter" tau..bukan sengaja..he..he..he..

Hand bag ni aku nak bagi sis-in-law aku..sebab masa birthday dia aritu aku tak bagi pe2 pun..and dia duk cakap nak handbag..nak handbag...pastu nak yang besar cam aku selalu pakai..aku kan suke handbag besar2 ni..sonang nak letak barang2..susu anak pun leh sumbat sekali...so, aku pun beli yang ni..takdela mahal sangat..kalau dia tak suker, aku suker..aku no hal nak take over jadi owner bag ni..hiks..cantik jugak aku tengok...tapi aku harap dia suker la..

Pastu aku beli cawan ni..comel kan..aku beli 2..satu aku present kat kak nita, matron kat office aku..saja jer suke2..sebab rasa happy jer bile orang suka apa yang aku bagi..walaupun murah jer...

Pastu aku pun happy jugak bila aku terbagi something kat diri sendirik..he..he..he..

Sekian dulu hasil kerja tangan aku pada ari ni..kesimpulannyer aku berjaya dalam terapi minda aku..aku rasa rileks..and happy..sebab berjaya mengshopping sikit2 and bagi kat orang....hiks..babai...

3 comments:

Jaja said...

huwaaa...jeles!
lama x suping utk diri sendiri..

Lia said...

baik nyer hati ko yer... siap leh bg prezent lg...hu..hu.. aku lg la lama x shoping2.. jgnkan untuk aku .. untuk mimi, untk asben aku pun lgsung xde.... peknen kali ni mmg membuat kan aku xde mood untuk soping2... xpela at least save sikit duit makcik

Anna said...

Answer to,
Jaja@Za: Jom sopingan lagik..btw..semalam aku mimpi ko la za..

Lia: Aku rasa ko bakal dapat baby boyla lia..sebab tu takde mood nak sopping..he..he..he..