Friday, March 13, 2009

Balik kampung suami aku..

Assalamualaikum..
lamer tak update..weekend lepaskan long holiday tambah maulidur rasul..pastu tambah laks cuti taun aku 2 hari..bermakna aku bercuti selama 5 hari..happy sungguh sebab tak yah gi keje..pastu semalam baru masuk keje semula..and esok cuti balik..syok nyer la..tapi takdela aku nak update semalam sebab aku banyak keje nak settle..and semalam pun aku pose sunat..he..he..sajer pose sebab balik kg aritu tengok MIL aku dah sihat..niat dulu kalau MIL sihat aku nak pose sehari..so, kebetulan semalam kan khamis..pose jer la teruss...kalau tangguh2 maknernyer taun depan lepas raya aji baru la aku pose kot..hiks..

Aku balik kedah cuti aritu..tujuan utama balik nak lawat PIL la..lagipun hubby aku dah gelisah jer nak balik..so, kebetulan cuti panjang sikit balik je la..pastu ada tujuan sampingan gak balik..seronok rasanyer bila dah settle..Insyaallah bila ada masa aku citer kat sini k..


Kitaorang bertolak kul 4 pagi sabtu aritu..Memula tu cadangnyer nak bertolak hari jumaat malam tu..dalam kul 10pm camtu..sebab hubby gigih gak nak tengok Gelanggang raja lawak akhir..i'm cowi kalah dow..hahahah...But then lepas tengok raja lawak tu mengantuk la pulak..so, decide bertolak pepagi esoknyer..aku dah tertido awal lagik..sebelum raja lawak bermula lagi aku dah selamat dah..pastu around 1am tu baru terjg sebab tak semayang isyak lagi..pas aku mik air semayang tu..aku tengok BIL aku, Bedi duk mandi..peliks gak aku apsal la dia ni mandi pepagi buta ni..baru kul 1am..tapi aku rileks je la..aku kemas apa yang patut lepas tu tido balik..rupernyer bedi mandi tu sebab dia ingat dah nak tolak dah..pastu dia tengok aku masuk bilik tido..he..he..he..Dalam kul 4am camtu hubby kejut..terus bangun..basuh muka..gosok gigi..tukar baju..tak mandi pun..poyo jer muker..pastu tukarkan drypers Raihana..angkat2 barang..terus turun..Dak Raihana tu plak angkat jer dari tilam dier terus buka mata luas2..pastu tersengih2..pastu dia cam pelik tengok kitaorang..around 5am camtu kot kitaorang bertolak..lebih kurang 30 minit perjalanan tu dak Raihana tu menyambung tido dia..so, boleh la aku bersenang lenang sikit kan..hal driving biar hubby and bedi yang settle kan..ha..ha..ha..gelak jahat sikit..Ni ader gegambaran sikit..


Ni 1st Pilot..hubby.





Motif aku letak nama budak tol nama KODRI ni sebab..hubby aku kan kalau lalu kat tol..pastu time dia nak amik tiket or nak bayar, kalau orang yang jaga tol tu nama Nurul ker..Siti ker..bukan main lagik berbudi bahasa budaya kiter..."tima kasihhhh"..tapi bila si KODRI ni dia wat dekkk jer..sian ko KODRI..



Syahdu jer aku rasa time pepagi cam nih..



cantik kan...



Kete ni kan..aku pun tak sure kete per..tapi tiap kali balik ikut kuala kangsar-grik ni and benti kat traffic light sebelah kete ni, aku mesti tengok kat kete ni..hem..

Anak dara ku ni still tido lagik..cam tido kat rumah pulak..semua barang aku angkut sekali..

Dah buka mata dah..

Mengeliat sikit..Raihana ni memang camtu..tiap kali bangun tido mesti mengeliat..cam orang besar jer..

Pastu...tetiba jer melalak...

Pastu..tepuk2 sikit..jeng..jeng..nampak dah kepala botak si kecik nih..he..he..

Nampak tak..anak dara cewi nih...bila dia dah jaga..suara dia jer la dalam kete tu..

Dannn..dipersembahkan...muka tak mandi aku...he..he..he..masa ni benti kat Grik kot..giler selebet aku time nih..

3 comments:

Lia said...

sian anak ko.. ingatkan teddy bear tadi... dh tengelam dek barang2 kt dlm keta... nsb nmpk juga muka nyer

Jaja said...

ala...geramnyer aku tengok budak rihanna nih..hiks..tukar nama jap..bagi glams..wakakaka
budak umur gini la sedap gomol..sok dah besar qistina..hangin jeee..hehehehe

Anna said...

Answer to:
Lia: Tula..semua barang dier aku bawak..dari selimut sampai la ke toys dier..he..he..

Jaja: Bila anak kecik2 ni rasa tak sabar nak bagi dier besar cam Qis..he..he..