Monday, March 16, 2009

Penang yang pening..

Salam..

Pada orang penang jangan salah anggap..bukan aku kata Penang tu pening..tapi aku yang pi sana yang pening..baru aku tau jalan kat penang ni complicated gak ek..sampai hubby cakap dah serik nak pi penang lagik..huhuhu..actually ari senin bersamaan 8 Mac 2009, 11 rabiulawal..kitaorang pi penang coz nak anta SIL balik USM..ingatkan hubby tau la jalan penang..tapi nan ado..sama jer blur cam aku gak..sebab tak berapa reti nak gi sana kan..kitaorang decide nak naik feri jer..padahal kalau lalu ikut jambatan penang tu lagi dekat nak pi USM..Tapi akhirnya sampai gak aku ke USM setelah berpusing2 kat tempat yang sama 2-3 kali..he..he..he..

Ni kat jalan...baru nak sampai tol aper ntah..luper dah..


Tengah beratur nak naik feri..


Akhirnya sampai gak kat USM nih...




Ini budak kici sudah buat hal..ni sebelum kejadian dia muntah tu..



Masa tu aku dah cam keciwa jer sebab tak dapat naik jambatan pulau penang yang famous tu..nampak sangat jakun kan..maklumla first time gi penang.. Malas nak taip pepanjang..yang pastinyer harapan nak gi jejalan komtar dan sewaktu dengannyer terkubur sebab lepas anta SIL aku, kitaorang benti kat masjid depan pintu gate USM tu sebab hubby ada urusan..tengah tunggu2 tu..si Raihana duk merengek2..apahal la dak ni..confuse aku..tup..tup..dia batuk sikit..then terus muntah..punya la banyak..habis baju and tudung aku pun kena..aku laks tak bawak baju spare..baju dak kecik tu jer yang aku bawak..hubby datang jer terkejut dia tengok keadaan isteri dia ni..so, dia dengan baik hatinyer bawak anak dara dia gi mandi and tukar baju semua..and aku gi toilet basuhla aper yang patut..mujurla ilang gak..and guna hair dryer keringkan baju aku...


Pastu gerak..konon nak gi tengok pantai batu feringgi..aku rasa cam nak muntah..rasa cam jauh tul batu feringgi nih..jalan2 tak sampai2...akhirnya sampai gak..aku tak turun pun sebab Raihana tido..hubby jer turun..pastu pusing balik..aku insist gak nak naik jambatan pulau penang..tak nak naik feri..tau apa alasan aku bagi kat hubby tak nak naik feri.."Bang, su rasa adik muntah banyak tadi sebab dia mabuk laut la kan..apa kata kita naik jambatan jer..sian adik bang.." cheahh..hubby pun menurut la walaupun dia tau dah trick aku..he..he..he..sebelum tu..kitaorang benti makan jap..sebab aku nak makan nasi kandar pulau pinang..yela kan..rasa jer la apa yang sempat..ni pic sikit jer nak share..
Tengok nasi aku..banyak kan..and percaya tak aku habis kan semua tu..he..he..he..giler lantak kan..

Hubby cuma makan mee goreng sajork..diet kan..

Dannn..dari jauh dah nampak..tuuuu..

Dan aku pun berjaya berada di atas Jambatan Pulau Pinang..he..he..ni belum sampai James Bond Island kat Phuket tu dah excited camni..tapi aku tak kisah..yang penting aku dapat naik jambatan pulau pinang..he..he..he..

Tu saje citer gi penang..buah pala pun aku tak sempat beli..balik tu singgah beli kuih tepung talam jer kat area sg tembak..sedap amat..around 3pm dah sampai rumah PIL semula..hiks..

2 comments:

Lia said...

ko x pernah smpi penang ke sblm ni... penang tu dh ala2 KL dah.. sesak gila.. cuba ko try g PESTA pulau penang.. dijamin best...

Anna said...

Ye ker? Tu la first time aku gi penang..next time kalau nak gi kena ajak orang yang biasa gi penang la nampaknyer..