Thursday, January 08, 2009

Kenangan dulu2..

Salam..hari ni aku nak mengimbau sikit zaman dulu2 aku..zaman aku study kat UiTM dulu..zaman yang aku sangat2 rindu.. rindu ngan member2..ngan lecturer (especially Puan Anis & Puan Mahes..my fav lecturer)..rindu kat kolej..kat environment..kat katil aku..macam2 la..
Dulu aku ditempatkan kat Kolej Cempaka 4..masa ni aku pre dip lagi..semester yang sangat merilekskan bagi aku..
Ni la kawan baik aku..Ida..dia ni budak kelantan..sangat la kelakar and memahami aku..walaupun dia cam selamba jer tapi berjiwa sensitif jugak tau..lagi satu yang paling aku ingat pasal dia sebab dia kalau basuh baju sure satu level ampaian tu dia yang punya ok..tapi yang aku sedey aku dah lost contact ngan dia..rindu sangat kat dier..so, pada sesiapa yang mengenali muka wanted kat atas ni sila bagitau aku k..
Ni pulak kawan2 satu kapla ngan aku (kecuali seseorang tu..ko tau kan sapa Lia..shhh)..time ni tengah sambut birthday Jasz (yang pakai baju merah sebelah aku tu..)tu aku tak tau la tangan sapa yang gatai gi kacau orang mik gambar..jealous orang tak ajak dia sekali la tu..wakkka.. (Lia, Jasz, Fyzah, yang sblh fyzah ni aku tak ingat nama dia..sowi..& aku)Belakang: (Jasz, Fyzah,Ida) Depan: Aku & Nana
Eh! Apsal muka aku cam takut jer time ni ek? Confuse aku..Ida pakai baju aku ok..he..he..he..
Kena nyanyi..manakah aku?Gambar gedikz sikit..baru lepas menari..lagu xpdc tuh..cam tak cayer jer kalau ingat balik..hiks..
Ni baru lepas sukaneka sempena orientasi junior (kitaorang la tu..)..aku pun tak tau aku kat mana sebab kena simbah tepung..Aku & Nana..time ni nak gi kelas..aku ngan nana ni satu kelas..and dia la yang mula2 aku kenal kat C4 ni..tapi kadang tak sekapla sangat walaupun satu klas & satu kolej & satu katil (katil double decker ok)..tak tau la apsal..he..he..Ni kak jaja..aku baik ngan dia sebab dia sama negeri ngan aku..Temerloh mari..cakap pahang sangat de pekatnyer..lama tak jumpa dier..Ni lak dak engine..fidah..dia ni orang Miri..pun aku dah lost contact ngan dier..kalau ada dia senang la leh jadi tourist guide aku kalau aku nak gi sarawak nanti..hem..Ni aku tak tau apsal aku ada gambar AJK kolej aku sedangkan aku takde pun dalam gambar..(Sapa nak amik ko jadi AJK kolej Ana..dah la tak berdisiplin..malas lak tu..aku cakap pasal diri aku sendiri ok..) Cuma aku rasa aku amik sebab aku sayang giler kat akak yg duduk no.3 dari kiri tu..nama die kak akma..sangat baik..kitaorang dah cam adik beradik la dulu..selalu lepak bilik dia..miss you kak..
Taada...kan ader gambar ko Lia..tapi aku carik gambar kita berdua takde la Lia..Btw..ni gambar Lia & Kak Noor..Lia ni my best best best friend tau..and K Noor lak scandal aku time kolej dulu..ha..ha..ha..selisih okk..aku memang baik gak la ngan K noor ni tapi takde la sampai nak berhubungan songsang kan..yang lawaknyer ada la sorang hamba Allah kat C4 tu dulu penah tulis surat kat aku minta maaf sebab rampas kak noor dari aku...appeeehalll ko minah..rampas pebenda aku pun tak taula..siap nangis2 lagk..cakap kalau aku tak bls surat tu means aku marah dia..rileks la Z***(nama terpaksa dirahsiakan)..taste aku still kat yang berlainan jantina ngan aku okk..takde nyer aku nak terfeeling ngan sesama jenis ni..nauzubillah..so, sampai sekarang aku tak balas pun surat dier..ha..ha..ha..cam budak2 lak..
Ni gambar kelas aku time pre dip..my fav lecturer..Pn Mahes..time ni aku jadi class rep..aku pun tak tau apsal dorang lantik aku..memang tak sesuai ok..
Ni time kena wat drama..aku jadi makcik yang pakai baju purple tu..laki aku time ni Deq Nor (yang pakai kain pelekat)..dia ni sikit nyer selamber..sangat open ok..after pre dip dia tak leh sambung gi sem 1..and pastu aku dengar dia dah meninggal x-cident kete..Alfatihah..Ni lak..saja nak interframe gambar aku time sekolah menengah..aku mana??carik sendiri k..tu cikgu kelas aku Teacher Julaila..antar cikgu terglemer kat skolah aku gak..last yang aku dengar dia ngajar kat SSBJ..Sekolah Sukan Bukit Jalil..

5 comments:

Lia said...

ha..ha..ha.. suka nyer tengok gambar lama2... & dgn style pakaian dolu2... konon dh habis bergaya la tu... malu lak tgk gmbar sendiri, tembam ..

btw aku tau ko skandal ngan sape...??? kelakar tul.. siap gaduh2 lg tu.. semuanyer still dlm memories.. 1st time masuk duk dlm dorm yg sempit.. tp happening .. ada mcm2 perangai.. minum & mkn dlm locker pn ada...

I miss k.jaja,(bkn k.jaja yg gambar ngan ko yer..) & k.Helen.. my kak angkat..he.he..

thanks ana for da sharing2..

Anna said...

Aku ingat nak publish gak kes makan dalam locker tu..tapi..sian kat orang tu kan..he..he..he..giler kedeks..makan roti canai dalam locker..wakakaka..

Jaja said...

bila tengok gambar zaman dulu2 mmg lawak, kan??
muka naive giler.... :-P

itah said...

seronok bla bla tgk kak su bahagia,harap kak su, abang paie n me ah terus berbhagia n dmrhkan rzeki....rajin2 keja tau!!!!!!jgn mls2.....

workingmomssss.. said...

Ana..ko ker..apasal tidak ku cam tadi...ingat aku lg tak..zami (SMKJ2)hehehhe...