Saturday, December 19, 2009

Raihana Humaira..

Salam...
Rasa cam dah lama tak citer pasal Raihana kan..sekarang Raihana dah besar dah..Esok 20 Dec 2009 umur dia dah masuk 1 tahun 6 bulan..cepat masa berlalu..rasa cam baru jer aku delivered kan Raihana...ingat lagi time aku nak bersalin aritu..Pagi 19 June 2008 around 2am aku dah rasa lain macam jer..nak tido tak boleh..nak baring tak boleh..duduk pun sakit..last2 kejut gak hubby suruh anta pegi spital..sian dia ngan my sis kena anta gak pagi tu..then masuk labour room and hubby tak leh masuk..so, aku suh dia balik jer..but since tu memang aku tak tido sampai pagi..makan pun tak..around 4pm cam gitu la, 20 June 2008, Friday, baru aku bersalin..Alhamdullillah..
And now, Raihana dah bleh berlari dah pun..and dah pun boleh ajak berborak..so, aku tak la boring sangat..one thing about Raihana, dia tak kan menangis terus kalau aku marah dia..dia akan keep quiet..buat muka kesian..then datang kat aku..cium pipi and tangan aku..sengih2..kalau aku wat tak layan jer baru dia nangis..tu pun dia akan lari jauh sikit baru nangis..tapi bila aku wat tak tau gak..dia akan datang kat aku then peluk aku..cam minta maaf la kot..hopefully she'll be a very good girl..gadis yang solehah yang akan mendoakan kami nanti..i hope she'll be like her father..sabar..kuat..tabah..beriman..sayangkan orang tua..penyayang..
Masa aku buat entry ni..Raihana tengah tidur kat sebelah aku..sekarang dah pun 4.10am..why aku tak tido lagi time ni..jangan ditanya..kat rumah pun aku & Raihana jer yang tinggal..hubby keje..so, 8am nanti baru dia balik..aku tak boleh tidor since terjaga pukul 12 lebih tadi..Back to Raihana..sekarang tidur Raihana pun dah nampak lena jugakla..tak macam time baby dulu..dia asyik terjaga jer..sekarang dia ada terjaga jugak..tapi tepuk2 sikit dia tidur balik..And yang aku happy jugak..selera makan dia bagus sangat..especially kalau aku wat sup daging or ayam dengan kentang..susu pun dia minum dah banyak sekarang..tapi badan dia takla besar sangat..tak tau la kenapa ..slim jer..heheheh..
Tapi satu jer yang susah sikit..Raihana dia tak suka mandi la..kalau mandi tu mesti dengan aku aku sekali mandi sama..sama2 basah..camner nak suh dia suka mandi pun tak tahula..
Eh!tetiba jer rasa mengantuk..leh tak aku tidur jap..jap gi kul 6.30 am nak bangun lak..tidur dulu k..nanti sambung balik..hehehehe..jangan marah haa...
Luv..anna...